På baggrund af et intenst udviklingssamarbejde mellem Novozymes og aks2tal, har aks2tal og CarpetCare udviklet en helt ny og unik løsning til rens og vedligeholdelse af alle interiør tekstiler der forlænger levetiden og sparer C02

Aks2tal har en solid position inden for udvikling af produkter, som både i det private- og offentlige rum, samt alle dele af erhvervssegmentet bidrager til, at skabe et bedre indeklima og støvfrit/reduceret miljø til gavn for mennesker, bygget på fakta. I forbindelse med COVID-19 pandemien (i 2020) videreudviklede aks2tal deres forskellige støvbindende produkter sammen med Novozymes med fokus på intelligente og innovative løsninger. Hvilket blandet andet har udmundet sig i, at aks2tal som de første i verden har fået svanemærket en indeklimaløsning (CLAIRITY+). Det er et unikt produkt der forbedrer indeklimaet ved at reducere partikler i luften med op til 80 %, samt reducere spredning af vira og patogene mikrober. Løsningen indeholder mikrober, der dybde- rengør, reducerer dårlig lugt såsom madrester, urin, sved og lign.

Samarbejdet med CarpetCare har nu resulteret i et nyt innovativt produkt, CLAIRITEX, som er specialiseret til alle former for tekstilprodukter (tæpper, møbler, puder m.m.) med lignende effekter fra CLAIRITY+ hvor CLAIRITY+ er designet til de hårde overflader

Hvorfor dette unikke samarbejde med en producent og en serviceleverandør

Allan Schmidt udtaler; CLAIRITEX er mig bekendt den første løsning i verden hvor man får kombineret bæredygtighed, længere levetid på tekstiler og en indeklimaløsning, som binder støvet og dybderengør med mikrober, der reducerer lugt og risiko for spredning af vira og patogene mikrober.

CLAIRITEX kombineret med rengøringsmetoden som CarpetCare anvender har givet CarpetCare nogle fantastiske resultater mht. udseende og reduceret lugt af tekstiler. Testen har også vist, at man reducerer støv spredningen med op til 80% till gavn for de 25-35% af den danske befolkning, der har allergi.

Det er med stor respekt for indeklima og miljø når professionelt personale rengør tekstiler og bidrager til at forbedret indeklimaet, og det har derfor været vigtigt for os, at vi samarbejder med en service-leverandør, som rent faktisk udfører selve opgaverne og er i kontrol med processerne, hvilket CarpetCare er eksponent og garanti for.

Danmarks bedste og mest effektive koncept til tekstilrens og vedligeholdelse

Michal Birn udtaler; vi har fundet det super interessant, at samarbejde med aks2tal, fordi de er så nørdede og detail fokuseret på rens af overflader, som rent faktisk bidrager til mere end bare at fjerne pletter og snavs. Deres opmærksomhed og evige jagt efter at bidrage positivt til et bedre nær-indeklima, der hvor mennesker opholder sig en stor del af (arbejds) tiden, passer perfekt ind i vores i forvejen unikke metode med bæredygtig og levetidsforlængende rens af tekstiler uden brug af kemi.

Så det har været et match in heaven fra starten af, og vi står nu med en verdensnyhed, der er relevant for alle segmenter, fra almindelige kontormiljøer, hoteller, restauranter til specielle kundegrupper indenfor sygehusvæsenet, plejesektoren og børneinstitutioner, som netop er særlig opmærksomme på bakterier, støv og vira, der ofte gemmes/opholder sig i tekstiler og som man ikke kan støvsuge væk. Det skal nu foldes ud på det danske og nordiske marked, og rummer selvsagt et stort kommercielt potentiale for CarpetCare og aks2tal fordi der ganske enkelt ikke findes andre, der kan levere dette samlede koncept.Lancering af en verdensnyhed

CarpetCare har i flere år tilbudt rens og vedligeholdelse af alle former for tekstiler i professionelle indretningsmiljøer med et gennemtestet koncept baseret på en PH-neutral kraftigt kulsyreopløsning (bobler som i danskvand), som løfter snavset op til overfladen, hvorefter det fjernes. Det sker uden brug af kemi og sikrer dermed en bæredygtig og indeklimavenlig rens af tæpper, gardiner, møbler og polsterprodukter. Resultatet er et vigtigt bidrag til rent indeklima, signifikant levetidsforlængelse af alle tekstiler, besparelser på CO2 regnskabet i produktets levetid mm.

Ved at kombinere CarpetCare’s unikke og kemifrie rensemetode med CLAIRITEX, fusioneres intelligent og innovativ produktudvikling med bæredygtig og levetidsforlængende rens og vedligeholdelse af tekstiler i alle former for indendørs miljøer til glæde for indeklima, trivsel, indretningsdesign, miljøet og økonomien.

Det betyder, at CarpetCare og aks2tal i forening kan tilbyde et nyskabende og innovativt tekstilrens-koncept som:  1. Renser nænsomt og kontinuerligt i dybden og dermed reducerer spredning af vira og patogene mikrober. Dvs. de gode mikrober nedbryder proteiner, fedt, kulhydrat samt snavs i flere dage i tekstilet. Hvor traditionel kemi virker her og nu bliver CLAIRITEX ved med at rense dybt.
  2. Fjerner lugt effektivt fordi mikroberne nedbryder lugtstofferne og den unikke støvbindingsteknologi ligger sig i hver enkelt fiber der er med til at holde fiberen hel. Dvs. årsagen til lugtproblemet fjernes og ikke bare ”overdøves” af ofte kemiske produkter tilført duft.
  3. Effektiv dæmpning af støv, pollen, allergener på alle former for interiør tekstiler. Solid dokumentation – bl.a. målinger fra børnehaver og institutioner – viser en signifikant reduktion på op til 80 %. Effekten er den samme generelt på alle tekstiler hvad enten det er polsterbetræk, tæpper eller gardiner.
  4. Bidrager synligt til pleje og levetidsforlængelse af interiør tekstiler. Høj plejeeffekt der fremhæver farven i tekstilet og giver det mere glød, samt min. 10% i dokumenteret levetidsforlængelse ift. normal rens af tekstiler.

aks2tal og CarpetCare lancerer det helt nyskabende koncept til rens og vedligeholdelse af tekstiler 1. februar 2024 i første omgang på det danske marked. Det betyder, at CarpetCare kan leverer helt unikke fordele og udbytter til danske private og offentlige virksomheder:

  1. Bedre hygiejne og indeklima, der hvor menneskeropholder sig mange timer hver dag omgivet af interiør tekstiler.
  2. Pleje og levetidsforlængelse af møbler og tæpper, og derigennem en bedreinvesteringscase med en positiv gevinst på CO2 regnskabet.  
  3. Bidrage til et naturligt og 100 % biologisk nedbrydeligt og bæredygtigt renseprodukt uden mærkningspligtige stoffer, der er helt uden allergener og er PH-neutralt.

For yderligere information.  

Aks2tal:
Allan Schmidt
Mobil: 29 730 715
Email: info@akstotal.dk

CarpetCare:
Michael Birn
Mobil: 5379 1309
E-mail: mb@carpetcare.dk

Taking care of all interior