5 råd til bedre vedligeholdelse og rensning af din virksomheds gardiner og persienner

Gardiner og persienner kommer i mange former og udtryk. Alene ved at kigge på rullegardiner, plisségardiner og de mange typer af stofgardiner der findes, så er der ingen årsag til, at det for nogle kan være forvirrende bare at tænke på, hvordan man passer på sine gardiner bedst muligt og undgår unødvendigt snavs.

Denne artikels fem hurtige råd og fifs er især anvendeligt for dig som gerne vil vedligeholde din virksomheds gardiner og persienner for at skabe rammerne for et bedre indeklima og levetidsforlænge dem. Artiklen er tiltænkt dig som arbejder i en virksomhed med monterede: 

  • Persienner
  • Stofgardiner
  • Plisségardiner
  • Rullegardiner
  • Foldegardiner
  • Duette gardiner

Der er flere årsager til, at det er værd at vedligeholde og rengøre sine gardiner og persienner regelmæssigt. Foruden det synlige snavs og støv, så har det stor betydning for virksomhedens visuelle udtryk, såvel som det indeklima de ansatte og kunderne skal opholde sig i. Det gør nemlig en forskel for indeklimaet på kontoret, om man regelmæssigt får renset sine gardiner og persienner.

1. Undgå at være unødvendig hård ved dine gardiner og persienner

Måske er vi ”miljøskadet”, men vi oplever alt for ofte, at mange åbner og lukker deres persienner med ét hurtigt og kraftigt træk i snoren, eller at plisségardiner bliver åbnet op i ét træk. I stedet anbefaler vi, at du blidt åbner op for alle typer af gardiner og persienner. De holder simpelthen meget længere med denne tilgang, og det sikrer dig en længere holdbarhed af dine gardiner og persienner. – Og jo bedre vedligeholdt, des færre gange vil du opleve det nødvendigt at udskifte og erstatte med nye gardiner eller persienner.

Hvis man gerne vil gøre en ekstra indsats for at vedligeholde sine gardiner og persienner, anbefaler vi at bruge en professionel renser. Hos CarpetCare har vi specialiseret os i rensning for erhvervslivet og kan nemt komme ud til lige præcis din virksomhed. Med en professionel renser kan man nemlig mere, end blot at forbedre indeklimaet på kontoret. Man kan faktisk også forlænge levetiden af gardiner og persienner med op til 50 %, ved professionel rensning og vedligeholdelse. Det betyder, at du både nemt og billigt kan optimere budgettet og arbejde ind imod en mere bæredygtig og miljøvenlig dagsorden.

2. Anvend en professionel med Ultralyd

Foruden at bruge absolut minimal mængde vand og med en nultolerence over for kemikalier, renser vi hos CarpetCare bl.a. også med ultralyd til rengøring af gardiner og persienner. Denne rensemetode sikrer dig den mest skånsomme og stærkeste behandling, som får dine gardiner og persienner til at leve længere og stå knivskarpe til når den første kunde kommer ind ad døren. På kun 5 arbejdsdage kan vi afmontere - afhente - vaske - bringe og eftermontere, hvilket betyder at du ikke behøver røre en finger for at få den absolut bedste og nemmeste rensning af dine gardiner og persienner.

Det er ikke altid nødvendigt med ultralyd, da man selv i nogle tilfælde kan nøjes med at spot-rense med en varm og fugtig klud. Med helt små cirkulære bevægelser kan du med et let tryk fjerne nyt overfladisk snavs. Vær dog opmærksom på, at du bør bruge så lidt vand som muligt til dette og undgå kemikalier. For store mængder vand kan nemlig medføre pletter på gardiner såvel som persienner.

Regelmæssig rens af gardiner og persienner forlænger deres levetid, men er også vigtigt for vedligeholdelse af et rent indeklima

3. Undgå hårde kemikalier på gardiner og persienner


Hos CarpetCare anvender vi ingen kemikalier i vores rensemetode, og vi vil anbefale dig at gøre det samme. Kemikalier er meget hårde for gardiner og persienner, men er lige så hårde for dig og din hud! Brug i stedet en meget mild sæbe og så lidt vand som muligt. Dit helbred, gardiner og persienner vil takke dig!

Eliminering af rengøringskemikalier er blandt de letteste og mest lavpraktiske måder at levetidsforlænge sine gardiner og persienner. Det betyder færre udskiftninger, sundere arbejdsforhold og et sundere kemikaliefrit indeklima for dine medarbejdere.

4. Rengør og reparer gardiner og persienner omgående

Jo længere tid snavs bliver siddende på gardiner og persienner, jo mere indgroet bliver de. Derfor er der faktisk rigtig meget at hente, ved at rengøre gardiner og persienner med det samme uheldet er ude eller at man ser en beskidt plet. Er du for sent ude og kæmper imod genstridigt snavs som ikke vil slippe, så vil vi, endnu engang, anbefale dig at hyre en professionel rensevirksomhed som kan rense dine gardiner eller persienner med ultralyd, da dette er den mest effektive og skånsomme metode der er.

5. Støv af regelmæssigt

De mest lavpraktiske og effektive anbefalinger er mange gange de mest banale. – Men regelmæssigt rensning af gardiner og persienner er nu engang det punkt som (1) du har nemmest ved at gøre noget ved her og nu – og (2), det punkt som flest af os overser i en travl hverdag.

Ikke desto mindre vil dine gardiner og persienner takke dig for at holde dem rene med faste intervaller. Et eksempel på praksis af regelmæssig afstøvning kan være ved at tænde støvsugeren på laveste kraft og blidt, med det lille påsætningshoved med blød børste, køre hen over persiennerne. Vurderer du, at din støvsuger ikke kan indstilles med lav nok kraft, brug da en varm og fugtig klud. Start fra toppen og arbejd fra side til side af persiennerne. – Men vi kan ikke understrege nok; hvor vigtigt det er at gå blidt til værks hvis du anvender en støvsuger på dine persienner.

Er du det mindste i tvivl om dine arbejdsredskaber er gode, blide og effektive nok, så anbefaler vi på det kraftigste at søge hjælp hos en professionel gardinrenser. Særligt hvis støvsugeren kommer i brug er det vigtigt du er sikker på, at dens indstillinger er blide nok, da den ellers vil kunne påføre unødvendig (og i nogle tilfælde; uhelbredelig) skade. Hos CarpetCare vil vi altid gerne hjælpe din virksomhed med at rense gardiner, persienner og alle former for tekstiler, så tøv ikke med at kontakte os.

Rens af gardiner og persienner

For den bedste og mest dybdegående rens af gardiner og persienner, kontakt da en professionel til at rense disse. Hos CarpetCare kommer vi ud, afmontere, renser og genmonterer inden for 5 arbejdsdage. Vi håndterer hele processen og sikrer den bedste service af din virksomheds gardiner og persienner.

CarpetCare

Er en servicevirksomhed med hovedkontor i Randers, der de sidste mere end 20 år har specialiseret sig i avanceret rens af al interiør; tæpper, møbler, gardiner og persienner hos erhvervskunder i sektorerne, Offices, Hospitality og Care & Learning, som tilbydes rens efter aftale eller via løbende vedligeholdelsesplaner baseret på måling af brug og slitage.

Taking care of all interior