5 fordele ved at rense tekstiler uden brug af kemikalier

Hos Miljøstyrelsen finder man en række anbefalinger til at leve i en mere miljøvenlig hverdag. Herunder er særligt kemikalier i dagligdagen et punkt som vender tilbage flere steder. - Og det er der en særlig grund til. Rigtig mange danskere lever i dag med gener, som bl.a. kommer fra et urent arbejdsmiljø, eller et rent arbejdsmiljø som er oset til med kemikalie-rester fra den regelmæssige rengøring.

Med en typisk arbejdsuge på 37 timer, bliver det hurtigt til mange timers eksponering til kemikalierester på et år for ens ansatte. Derfor slår vi hos CarpetCare et slag for, udelukkende at rense uden brug af kemikalier. Mere end 600.000 danskere lider af en kronisk lungesygdom. Det svarer til mere end 10% af befolkningen. * En nultolerence over for kemikalier ved tekstilrens vil kunne forebygge en stigning af dette alarmerende høje tal! Rensning af tekstiler og interiør er nemlig en direkte måde at fjerne støvmider og skabe rene luftforhold på kontoret, for dig selv, dine kollegaer og dine ansatte. 

Et sundt og rent arbejdsmiljø bidrager til gode arbejdsforhold. Det skønnes nemlig, at op mod 25% af den danske voksenbefolkning har en eller flere former for allergi. ** Med gode og rene arbejdsforhold kan du mindske udviklingen af allergener hos dine ansatte, forøge arbejdsglæden og nedbringe sygedage. Ved at fjerne kemikalier fra renseprocessen, investerer du direkte i dine medarbejderes helbred.


Vi mener, at alle ansatte bør arbejde i et ordentligt og rent kontor. Med regelmæssig rensning af virksomhedens tæpper, møbler, gardiner, stole og det generelle interiør, så er du sikker på, at dine medarbejdere og kunder møder ind til en knivskarp arbejdsplads, hvor der er styr på de sundhedsmæssige forhold.

 

*   Kilde: Sundhedsstyrelsen

** Kilde: Videncenter for Allergi

1. Kemikaliefrie tæpper giver bedre helbred og sikkerhed

 

Én af de vigtigste fordele ved at arbejde på et kemikaliefrit kontor, er de helbredsmæssige fordele som dine kollegaer og ansatte nyder gavn af. Når man renser sine tæpper, møbler, gardiner og andet interiør uden kemikaliefrie produkter, så frigives kemikalier i luften. Disse sætter sig bl.a. i tekstiler, såsom tæpper og møbler. Det vil sige, at man omdanner sine tæpper, møbler og gardiner til sprednings-miljøer af mikroskopiske giftdampe som dine kollegaer og kunder indånder. På længere sigt vil dette kunne påvirke kroppens respiratoriske system og kunne fremprovokere allergener. Hos CarpetCare arbejder ud fra Miljøstyrelsens anbefalinger og vi råder din virksomhed til at gøre det samme, eller opsøge en professionel tæppe, møbel eller gardin-renser som imødekommer disse retningslinjer.

2. Miljøvenlig dagsorden

 

At rense tæpper, møbler, gardiner og andet interiør gavner miljøet. Rengøringsmidler tilsat kemikalier, forurener vand og forurener luften med deres kemikaliefyldte dampe. Kemikaliernes evne til at gå i ét med den luft de bliver eksponeret for, er bl.a. årsag til at vi især vil fraråde brugen af kemikalie fyldte spray-rensemidler. Når rengøringsmidler bliver sprayet ud i et område, vil partiklerne blive indåndet af den person som udfører rensningen. Denne direkte indvendige eksponering er en åben invitation for luftvejsinfektioner og allergener, hvilket absolut bør undgås.

Efter man har fjernet kemikalier fra ens rensemetoder, vil et naturligt tiltag for virksomheder der gerne vil være mere miljøvenlige, være at undersøge hvor mange liter vand de bruger når de selv udfører tekstilrens.

Med konventionel tæpperens bliver der faktisk anvendt 1liter vand pr. m2. – Til sammenligning kan vi hos CarpetCare stolt meddele, at vi med vores specielle renseteknik kan nøjes med at bruge 0,1L vand pr. m2! Det er vi meget stolte af, da vi ser det som ét af vores flere miljøvenlige tiltag, som direkte bekæmper ressourcespild. Det er bl.a. også en af årsagerne til, at vi kan love at de rensede tekstiler står klar til brug allerede 2 timer efter vi har renset dem.

Et rent og sundt indeklima forudsætter regelmæssig rens af interiør, uden brug af kemikalier

3. Forlænget levetid på tekstiler og gardiner – En bæredygtig tilgang

 

Professionel tekstilrens af tæpper, møbler, gardiner og stole kan levetidsforlænge disse med op til 50%! Hvis man begynder at regne på, hvad det koster at købe nye møbler, skifte de gamle ud, fysisk at fragte de gamle ud og de nye ind, så bliver det ret tydeligt hvor meget det koster at få kontoret til at fremstå nyt. Problemet er bare, foruden hvor dyrt det økonomisker at skifte ud, at man sætter nogle tunge unødvendige miljø-fodspor, som ikke er spor bæredygtigt.

 

Med CarpetCare's særlige rensemetode forbruger vi eksempelvis 0,067kg CO2e når vi renser en stol. Det betyder, at du kan rense en stol 1.800 gange, for hvad der svarer til at producere en ny! Dermed kan du, udover direkte besparelser på unødvendige udskiftninger af interiør, også sætte kursen for en mere miljøvenlig og bæredygtig hverdag for din virksomhed. For at optimere de miljøvenlige og bæredygtige gevinster, anbefaler vi at bruge en professionel tekstilrenser som specialiserer sig i bæredygtig rens af tæpper, møbler og gardiner. Nemmere bliver det ikke at tage initiativet til bæredygtighed i hverdagen!

4. Forbedret Indeklima

 

Når vi med faste intervaller får renset gardiner, tekstiler og andet interiør, så rammer vi direkte ind i en målbar forbedring af vores indeklima. Og når man først har set hvor meget snavs og snask man kan trække ud af tilsyneladende ’rene’ møbler, så forstår man hvor meget det rent faktisk betyder for indeklimaet på kontoret!

Et dårligt indeklima danner grobund for skimmelsvamp, opbygning af allergener og bringer en række andre dårligdomme med sig. Bl.a. vil man med et dårligt indeklima på kontoret kunne opleve hovedpine, svimmelhed og luftvejsirritation hos sine medarbejder. Ved udelukkende at rense med kemikaliefrie produkter bidrager man til en forbedret IAQ (Indoor Air Quality)

 

5. CarpetCare’s rensemetode forebygger allergi, astma og skimmelsvamp

 

Med vores brug af en PH-neutral karboniseret kulsyreopløsning kan vi løfte snavset op til overfladen og derfra fjerne det. Vores specielle moppeløsning gør, at vi kan fjerne snavset udefra og ind og kan dermed sikre at snavset bliver fjernet, i stedet for blot at blive presset længere ind i tekstilet. Dertil bruger vi hverken sæbe eller kemikalier, hvilket sikrer at tekstilerne bliver rene helt ind i stoffets kerne. Snavset har faktisk sværere ved at komme igen, netop grundet denne rensemetode.

Vi anvender ingen stoffer fra miljøstyrelsens liste over anerkendte allergener og alle vores rensevæsker er IAQ certificerede. Derfor kan vi garantere en forbedring af din virksomheds indeklima når vi renser dine tæpper, møbler, stole, gardiner og andre tekstiler.

Et sundt indeklima giver nemlig sunde arbejdsforhold, glade medarbejdere og mindskning af allergener, skimmelsvamp, svimmelhed og andre ubehageligheder.

Har du tjek på, om din virksomhed anvender kemikaliefrie renseprodukter? Det bør du, særligt hvis dine ansatte har astma, allergi, andre luftvejsirritationer - såvel som at sætte den miljøvenlige og bæredygtige standard!
Kemikalierne man finder i mange rengøringsprodukter er både trælse for dem som skal arbejde med dem, men også dem som skal arbejde i selve området hvor de er anvendt. Derfor er det så vigtigt du enten selv sætter et kemikaliefrit initiativ igang, eller anvender en specialiseret tekstilrenser som går op i at rense effektivt, bæredygtigt og sundhedsfremmende.

Fordi vi hos CarpetCare renser alle tekstiler, såsom tæpper, møbler og gardiner, uden brug af hverken sæbe eller kemikalier, kan vi stå inde for at være en af Danmarks bedste og sundeste løsninger inden for tekstilrens. Og fordi vi kun bruger en tiendedel af den mængde vand man finder ved konventionel tæpperens, kan vi garantere en utrolig hurtig tørretid af dine tekstiler. Kombiner dette med vores landsdækkende service hvor vi gerne komme ud til din virksomhed efter lukketid, så vil vi vove at påstå, at man ikke kan finde en bedre og nemmere løsning for, at gøre sin hverdag på arbejdet mere miljøvenlig, bæredygtig og kemikaliefri.

Rens uden brug af kemikalier

At rense sine tekstiler og interiør uden brug af kemikalier, er både miljøvenligt og bæredygtigt. Hos CarpetCare arbejder vi udelukkende kemikaliefrit, hvilket sikrer vores kunder et både sundt og rent indeklima, når vi har udført vores renseservice. Uden undtagelser.

CarpetCare

Er en servicevirksomhed med hovedkontor i Randers, der de sidste mere end 20 år har specialiseret sig i avanceret rens af al interiør; tæpper, møbler, gardiner og persienner hos erhvervskunder i sektorerne, Offices, Hospitality og Care & Learning, som tilbydes rens efter aftale eller via løbende vedligeholdelsesplaner baseret på måling af brug og slitage.

Taking care of all interior